İstanbul
Parçalı az bulutlu
weather
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1989 %0,44
48,2933 %0,72
110.870,52 %-0.106
4.756,89 1,39
7.777,52 1,39
Haberler Gündem Otomobil Hurda araç teşviği için yeni talep! Trafikte 8 milyon tehlike

Hurda araç teşviği için yeni talep! Trafikte 8 milyon tehlike

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, hurda araç teşvik yasasının bir an evvel yeniden gündeme gelmesini talep etti. Trafikte 20 yaş üzeri 8 milyon araç bulunduğunu belirterek bu durumun sakıncalarına değindi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hükümeti hurda araç teşvikine dair uyarıda bulunmaya çağırdı. Bu yasanın gerekliliğine dikkat çekerken, hurda araçların ekonomik, çevresel ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yaptı.

Ekonomik ve Çevresel Etkiler

Palandöken, Türkiye'deki toplam araç sayısının 32 milyon 600 bin olduğunu belirterek, bunların yaklaşık 8 milyonunun 20 yaşın üzerinde olduğunu ifade etti. Bu yaşlı ve hantal araçların hem çevreye zarar verdiğini hem de yakıt tüketiminin yüksek olması nedeniyle ekonomik yük oluşturduğunu dile getirdi. Türkiye'de modern ve çevre dostu araçların yaygınlaştırılmasının şart olduğunu belirten Palandöken, mevcut yasaların bu ihtiyacı karşılamada yetersiz kaldığını kaydetti. "Geçmiş yıllarda gerçekleştirilen hurda alımları gibi, bu dönemde de benzer bir teşvikin gerekliliği ortada." diyerek, sektörün talebine kulak verilmesi gerektiğini vurguladı.

Hurda Araç Teşviğinin Gerekliliği

Palandöken, özellikle 2018 yılında yürürlüğe giren son hurda teşviğinin, 16 yaş ve üzerindeki araçları kapsadığını hatırlattı. O dönemde bu teşvikten yaklaşık 7,7 milyon aracın faydalandığını belirten TESK Başkanı, mevcut düzenlemelerin güncellenmesi gerektiğini ifade etti. Daha güvenli ve konforlu araçların yollarda olması gerektiğini savunan Palandöken, bu değişimin yalnızca çevresel fayda sağlamayacağını, aynı zamanda halk sağlığını da koruyacağını sözlerine ekledi. Hukuki ve ekonomik açıdan önemli bir adım atılması gerektiğini, bunun hem esnaf hem de vatandaş için yarar sağlayacağını belirtti.

İthalata Etkisi ve Ekonomik Faydalar

Palandöken, Türkiye'nin yıllık hurda ithalatının 20 milyon ton seviyelerinde olduğunu söyleyerek, hurda araçların ekonomiye kazandırılmasının ithalatı azaltacağını ifade etti. Bu durumun hem dışa bağımlılığı azaltacağını hem de yerli kaynakların değerlendirilmesini sağlayacağını dile getirdi. Palandöken, "İthal ettiğimiz hurdanın azalması ve ülkemizde hurdaya çıkmış araçların değerlendirilmesi, ekonomi açısından oldukça faydalı olacaktır." diyerek ortaya çıkacak kârlılığın önemine dikkat çekti. Bu noktada ATÜDER (Araç Taşıma ve Üretim Derneği) gibi derneklerin ve sektör temsilcilerinin destek verilmesinin önemine vurgu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *