İstanbul
Açık
weather
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,3962 %0.45
45,6320 %0.77
106.687,87 %1.31
4.321,35 -0,16
7.065,40 -0,16
Haberler Gündem Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu yılın sonunda yüzde 20’ler seviyesinde bir enflasyon olacağını tahmin ediyoruz. Gelecek yıl yüzde 10’lu bir rakamda bir enflasyonumuz olacak. Ondan sonraki dönemde de tek haneli enflasyonlara ülkemizi tekrar ulaştıracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu yılın sonunda yüzde 20’ler seviyesinde bir enflasyon olacağını tahmin ediyoruz. Gelecek yıl yüzde 10’lu bir rakamda bir enflasyonumuz olacak. Ondan sonraki dönemde de tek haneli enflasyonlara ülkemizi tekrar ulaştıracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Geleceğe Nefes Şehirlere Direnç’ temalı çalıştaya katıldı.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda çevre düzenlemelerinin insan yaşamına olan önemine değinildi. Burada bir açılış konuşması gerçekleştiren Yılmaz, AK Parti’nin açılımının Adalet ve Kalkınma olduğunu hatırlatarak, kalkınma kısmında sadece ekonominin olmadığını dile getirdi.

Yılmaz, Türkiye’nin, nominal dolar bazında 17’inci büyük ekonomi, satın alma gücü kalitesine göre ise 12’inci büyük ekonomi olduğunu bildirdi.

"YILLIK ENFLASYONDA 40 PUANDAN FAZLA DÜŞÜŞ YAŞANDI"

Kalkınmada gerçekleştirilen başarıların Türkiye’nin bir takım sıkıntılarının olmadığı anlamına gelmediğini söyleyen Yılmaz, enflasyon başta olmak üzere bir takım sorunlarla yoğun bir şekilde mücadele ettiklerini kaydetti. Bütün sorunlara rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğinin altını çizen Yılmaz, "Bu yılın ilk çeyreğinde de büyümemiz yine devam etti. 19 çeyrektir aralıksız bir şekilde ekonomimiz büyüyor. En büyük meselemiz olan vatandaşımızın da önceliği bizim de önceliğimiz enflasyon konusunda da programımız sonuç üretmeye devam ediyor. Geçen yılın mayıs ayında enflasyon oranı, yüzde 75 buçuk seviyelerine kadar çıkmıştı. Bu yılın mayıs ayında 35,4 düşmüş oldu. Yani 40 puandan fazla yıllık enflasyonda bir düşüş yaşadı ekonomimiz." açıklamasında bulundu.

Enflasyondaki düşüşün emtialarda daha belirgin olduğunu söyleyen Yılmaz, "Mallarda yüzde 30’un altına düştük. Temel mallarda çok daha belirgin, yüzde 20 civarında şu anda enflasyon oranımız. Hizmetler biraz geriden geliyor, kira otelcilik, restoran gibi. Dünyada da böyledir. Biraz daha zaman alır düşmesi. Bu yılın sonunda yüzde 20’ler seviyesinde bir enflasyon olacağını tahmin ediyoruz. Gelecek yıl yüzde 10’lu bir rakamda bir enflasyonumuz olacak. Ondan sonraki dönemde de tek haneli enflasyonlara ülkemizi tekrar ulaştıracağız." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *