İstanbul
Açık
weather
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1385 %-0.03
44,8184 %0.56
105.299,50 %0.049
4.229,61 0,18
6.915,41 0,18
Haberler Gündem Ekonomi TÜRK-İŞ’ten 600 bin kamu işçisi için hükümete çağrı: Üç ay geçti, hâlâ ücret teklifi yok

TÜRK-İŞ’ten 600 bin kamu işçisi için hükümete çağrı: Üç ay geçti, hâlâ ücret teklifi yok

TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulu, kamu işçisinin zam görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, "Kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri resmen başladıktan bu yana üç ay geçti. Bizler bu sürece iyi niyetle, çözüm odaklı bir yaklaşımla, ortak akılla katkı verdik. Emekçinin alın terini, ailesinin geçimini, çocuklarının geleceğini düşünerek masaya oturduk. Ancak bugün itibarıyla hükümetten hala bir ücret teklifi gelmemiştir" dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, kamu sektörü toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin başlamasından bu yana üç ay geçtiğini belirtti. Ancak, şu ana kadar hükümetten herhangi bir ücret teklifi almadıklarını ifade etti.

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Görüşmeleri Başladı

TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulu üyeleri, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli ve sendika temsilcilerinin katılımıyla Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerine ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Bu açıklamada, üyeler adına konuşan Ağar, toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan belirsizliğe dikkat çekerek, 600 binden fazla kamu işçisinin alınterini ve haklarını savunmak amacıyla toplandıklarını belirtti. Şubat ayında Hükümete sundukları ortak teklifte, enflasyon karşısında laboratuvar çalışanlarının zor durumda kaldığı, insana yakışır bir yaşam düzeyinin sağlanması gerektiği ve sosyal hakların güncellenmesi gibi makul taleplerin bulunduğunu ifade etti. Ancak Ağar, 2 Haziran itibarıyla üç aydır hükümetten somut bir ücret teklifinin gelmediğini vurguladı.

Masada Boş Sayfa

Ülkedeki Kamu Toplu İş Sözleşmeleri süreci başlamış olsa bile, masada hala boş bir sayfanın bulunduğunu dile getiren Ağar, bu sessizliğin sadece masada oturanlar için değil, ekonomik zorluklarla mücadele eden işçiler için de endişe kaynağı olduğunu ifade etti. Çalışanların evlerinde geçim derdiyle uğraşırken, müzakerelerde duyulan bu sessizliğin tedirgin edici olduğunu dile getirdi. Hükümete seslenerek, kamu işçilerinin emeklerinin görünmez kılınamayacağını belirten Ağar, hükümetin bu süre zarfında sessiz kalmasının işçilerin emeğini hiçe saymakla eşdeğer olduğunu vurguladı.

Sosyal Diyaloğun Önemi

Ağar, bu süreçte sosyal diyaloğa dayalı, şeffaf ve çözüm odaklı bir yaklaşım beklediklerini dile getirdi. Kendilerinin her zaman yapıcı bir tutum sergilediklerini ancak hakkını alana kadar kararlı duracaklarını ifade etti. Toplu sözleşmenin bir lütuf olmadığını, aksine anayasal bir hak olduğunu belirten Ağar, hükümetin bu bağlamda gereken ücret teklifini bir an önce masaya koymasını talep etti. Aksi takdirde işçi sınıfının sabrının taşabileceğini ve bu durumu sokaklarda dile getireceklerini belirtti. Kamu kesimindeki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlamasından bu yana yaşanan bu belirsizlik, işçilerin geçim sıkıntısını ve puan kaybını daha da artırıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *