İstanbul
Az bulutlu
weather
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,8849 %0.13
47,0351 %0.41
107.573,65 %-1.615
4.276,94 0,41
6.992,80 0,41
Haberler Gündem Ekonomi TMO'da randevulu buğday alımı başladı

TMO'da randevulu buğday alımı başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Hayrabolu Ajans Amirliği, 2025 yılı buğday alım sezonuna randevulu sistemle başladı.

TMO Hayrabolu Ajans Amiri Hüseyin Gültekin, üreticilerin haklarının korunması amacıyla yapılan hazırlıkların tamamlandığını ve alım işlemlerinin problemsiz sürdüğünü ifade etti. Günlük alım kapasitesinin 1000 ton olduğunu belirten Gültekin, üreticilerin toplamda 60 bin ton buğday teslimatı için randevu alarak işlemlere başladı.

Üreticilerin Randevu Sistemi ve Alım Süreci

Alım sürecinin daha verimli yürütülmesi hedefiyle randevulu sistemin devreye alındığı sistemde, çiftçilerin bu yöntemden büyük ilgi gösterdiği ifade ediliyor. Gültekin, "Amacımız, üreticimizin emeğini en iyi şekilde değerlendirmek ve bu süreci en verimli hale getirmektir" dedi. Üreticilerin zamanında ve düzenli bir şekilde ürünlerini teslim etmeleri için akıllı bir sistem kurulduğu belirtildi. Bu uygulama, hem üreticilerin iş yükünü azaltacak hem de alım süreçlerinin daha hızlı ve sistematik şekilde ilerlemesini sağlayacaktır.

Hasat Sezonunun Getirdiği Umutlar

Gültekin, aynı zamanda hasat sezonunun tüm üreticiler için bereketli geçmesini dileyerek, sektörün bu dönemde daha fazla ivme kazanacağına inandığını vurguladı. Üreticilerin, tarımsal faaliyetlerinde yaşadıkları zorluklara rağmen, yapılan alım işlemlerinin onlara umut verdiğini dile getirdi. Tarımsal üretim ve alım süreçlerinin verimli hale gelmesi, üreticilerin ekonomik durumlarına olumlu etkide bulunacak unsurlar arasında yer almaktadır.

Sektörde Gelecek Beklentileri ve Yol Haritası

TMO’nun, üreticilerin yaşam standartlarını yükseltme hedefi doğrultusunda uyguladığı yeni politikalar, önümüzdeki dönemde daha fazla destek sağlayacak gibi görünüyor. Gültekin, sektörde hızlıca yaşanan gelişmelerin takibinin önemine vurgu yaparak, üreticilerin bu süreçte TMO'nun ayrıcalıklarından yararlanarak daha fazla kazanç elde etme şansı bulacağını söyledi. TMO'nun alım süreçlerinin devamlılığı, tarımsal kalkınmanın da sürdürülebilirliğini pekiştirecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *