İstanbul
Parçalı bulutlu
weather
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4895 %-0.03
44,0597 %0.03
94.900,02 %0.409
4.087,73 -0,43
6.683,43 -0,43
Haberler Gündem Ekonomi Doğum yardımı ilk ödeme ne ne zaman, ayın kaçında hesaplara yatacak? 2025 doğum yardımı ne kadar, kaç yıl ödeme yapılacak?

Doğum yardımı ilk ödeme ne ne zaman, ayın kaçında hesaplara yatacak? 2025 doğum yardımı ne kadar, kaç yıl ödeme yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğum yardımı başvurularını e-Devlet üzerinden kabul etmeye devam ediyor. Bu destek, çocuk sayısına göre farklı miktarlarda ödeniyor. Bakan Göktaş, en fazla başvurunun İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa'dan alındığını belirtti. Başvuru detayları ve ödemelerin zamanlaması merak ediliyor. Peki, doğum yardımı başvurusu nereye yapılır, ilk ödeme ne zaman hesaba yatacak? İşte, detaylar...

Ailelerin dikkatle izlediği doğum yardımı başvuruları devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şu ana kadar 169 bin 921 başvuru aldıklarını duyurdu. İkinci, üçüncü ve daha fazla çocuk için 60 ay süresince yapılacak ödemelerin detaylarını paylaşan Göktaş, ilk ödemelerin hangi tarihte yapılacağına dair bilgi verdi. Böylece, 2025 doğum yardımı ödeme tarihleri netleşmiş oldu.

Doğum Yardımının Miktarı Ne Olacak?

Doğum yardımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni doğacak ilk çocuk için gerçekleştirilecek tek seferlik doğum yardımını 5 bin liraya yükseltme kararı aldıklarını aktardı. İkinci çocuk için yapılacak yardımlar her ay 1500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için de yine her ay 5 bin lira şeklinde belirlendi. Aynı zamanda, yeni doğan ikinci ve sonraki çocuklar için herhangi bir şart aranmaksızın bu yardımlar, doğrudan annelerin hesaplarına yatırılacak. Erdoğan, bu müjdenin aileler için hayırlı olmasını diledi.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin annenin hesabına, çocuk beş yaşına gelene dek kesintisiz bir şekilde yatırılacağını belirtti. Göktaş, yapılan başvuruların anbean takip edildiğini ve bu sabah itibarıyla 169 bin 921 başvuru alındığını açıkladı. İlk ödemelerin Mayıs ayında yapılacağını söyleyen Göktaş, birinci çocuk için başvuruların oranının yüzde 43 olduğunu, 73 bin 317 ailenin birinci çocukları için başvurduğunu aktardı. İkinci çocuk için yapılan başvuru oranının ise yüzde 30 civarında olduğunu ifade etti. Üçüncü çocuk için başvuru oranı yüzde 18, 3 artı çocuklar için ise başvuru oranı yüzde 9 olarak kaydedildi.

Doğum Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Bakan Göktaş, 8 Nisan 2025 tarihinden itibaren doğum yardımları için başvuruların e-Devlet kapısı üzerinden alınmaya başlanacağını duyurdu. İlk çocuktan itibaren verilecek bu yardım programının TBMM'den 27 Mart tarihinde geçtiğini hatırlatan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aile Yılı Tanıtım Programı'nda açıkladığı doğum yardımı başvurularının e-Devlet üzerinden alınacağını vurguladı. Başvuru yapamayan vatandaşların ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinden destek alabilecekleri belirtiliyor.

Doğum Yardımı İçin Başvuru Şartları Neler?

Doğum yardımlarının herhangi bir kriter gözetmeksizin verileceğinin altını çizen Bakan Göktaş, bu yardımlardan 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla çocuk sahibi olan ailelerin faydalanabileceğini bildirdi. Yani 1 Ocak 2025’te doğan ilk çocuk için 5 bin lira tek seferlik yardım, ikinci çocuk için her ay 1500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise her ay 5000 lira destek sağlanacak. Bu yeni düzenlemelerin ailelerin ekonomik durumuna pozitif katkı sağlaması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *