İstanbul
Açık
weather
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5851 %-0.32
45,6681 %-0.99
105.281,86 %0.367
4.328,32 1,03
7.076,80 1,03
Haberler Gündem Ekonomi Bakanlık, Bugün 3 Milyar 91 Milyon TL Destek Ödemelerini Hesaplara Yatırıyor!

Bakanlık, Bugün 3 Milyar 91 Milyon TL Destek Ödemelerini Hesaplara Yatırıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 3 milyar 91 milyon 430 bin TL destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktarıyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda dikkat çekici bilgiler verdi. 

Bugün 3 milyar 91 milyon 430 bin TL tutarında destekleme ödemenin çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Bakan Yumaklı, bu ödemelerin, üreticilere doğrudan destek sağlamak ve tarımsal faaliyeti teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. 

Ayrıca, “Üreticimize destek oluyor, Bereketin Yüzyılı'na yürüyoruz” ifadesiyle, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği ve kalkınmayı hedeflediklerini belirtti.

Destekleme Ödemelerinin Dağılımı

Bakanın açıklamasına göre, destekleme ödemelerinin önemli bir kısmı süt üreticilerine aktarıldı. Toplam 2 milyar 174 milyon 231 bin 852 TL süt desteği olarak çiftçinin hesaplarına ulaşacak. 

Bu destek, süt üreticilerinin mali yüklerini hafifletmeyi hedefliyor ve sektörün büyümesine katkıda bulunuyor. Ayrıca, hububat sektörüne yönelik olan 857 milyon 457 bin 263 TL’lik destek, ülkenin tarımsal sürdürülebilirliğini sağlamak açısından kritik bir önem taşıyor. Hububat ürünleri, hem gıda güvenliği açısından hem de ekonomideki rolü nedeniyle ciddi bir yer tutuyor. Bunun yanında, 51 milyon 855 bin 56 TL kırsal kalkınma yatırımları desteği ve 7 milyon 886 bin 100 TL hayvan gen kaynakları desteği de belirtiliyor. Kırsal alanlarda yapılan yatırımların desteklenmesi, yerel ekonominin canlanmasını sağlayacak önemli bir strateji olarak öne çıkıyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *