Fatih Terim'den Kerem Aktürkoğlu açıklaması: Gençler hata yapacak, bizler affedeceğiz

Galatasaray'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Fatih Terim, Kerem Aktürkoğlu hakkında yaptığı açıklamada, "Gençler hata yapacak, bizler affedeceğiz. Doğru yolu göstereceğiz. Yoksa kan gövdeyi götürür. Hepimiz zaten biraz gerginiz. Bu kin ve düşmanlığı bırakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın eski teknik patronu Fatih Terim, NTV ekranlarında yayınlanan "Empati" programında izleyicilerle bir araya geldi. Tecrübeli teknik adam, futbol dünyasına ve özellikle Fenerbahçe’nin yeni transferi Kerem Aktürkoğlu’na dair birçok konu hakkında samimi açıklamalar yaptı.

Kerem Aktürkoğlu Hakkında Düşünceleri

Fatih Terim, Fenerbahçe'nin yeni oyuncusu Kerem Aktürkoğlu ile ilgili çok olumlu görüşlere sahip. "Kerem çok yetenekli, onu biz kazandırdık" ifadesiyle yeteneğini vurgulayan Terim, oyuncunun katkılarına da dikkat çekti. Terim, Kerem'in Benfica'ya transferinin doğru bir karar olduğunu düşünürken, bunun hem oyuncunun hem de kulübü açısından faydalı olduğunu savundu. "Dünyanın en büyük kulüplerinden biri" ifadesiyle Benfica'nın önemine değinen Terim, futbolun doğasında hata yapmanın olduğunu ve genç oyunculara karşı daha hoşgörülü olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, transferlerin büyük kulüpler arasında sirkülasyonu sağlaması gerektiğini ifade ederek, bu döngünün önemine dikkat çekti.

Okan Buruk’a Destek ve Gelecek Beklentileri

Fatih Terim, Galatasaray’ın şu anki teknik direktörü Okan Buruk'un başarılı bir performans sergilediğini belirterek, onun gelecekte daha da gelişeceğine inandığını söyledi. Terim, Okan’ın geçmişteki zor zamanlardan sonra kendisini toparladığını ve Galatasaray’a önemli katkılarda bulunduğunu dile getirdi. İtalya'ya gitmeden önce Okan’ın takım içinde kaybettiklerini yeniden kazanma mücadelesinin devam ettiğini vurgulayan Terim, genç teknik adamın futbol bilgisi ve tecrübesi ile Galatasaray'ı daha iyi bir noktaya taşıyabileceğini ifade etti.

Futbolda Şampiyonluk ve Duygusal Gerilimler

Fatih Terim, Türk futbolunda Fenerbahçe'nin uzun bir dönem şampiyon olamaması üzerine de düşüncelerini paylaştı. "Bazen böyle dönemler yaşanır. Hepimizin başına geldi" diyerek, şampiyonluğun bir süreliğine kaybolmasının doğal bir süreç olduğunu belirtti. Terim, Avrupa'da uzun süre şampiyon olamayan takımların da olduğunu hatırlatarak, bu durumun sağlıklı düşünmeyi engellediğini belirtti. Süreklilik arz eden rekabetin ve futbolun doğası gereği iniş çıkışların normal olduğunu, bunların futbolun ruhunu oluşturduğunu anlattı. Genel olarak, futbol dünyasında kin ve düşmanlık yerine saygının ve dostluğun ön planda tutulması gerektiğini vurguladı.

İLGİLİ HABERLER