Konya'da hastalara yönelik uygunsuz yazışmalarda bulunan 2 doktor hakkında yeni gelişme!

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli doktorların kurdukları WhatsApp grubunda kadın hastalara yönelik uygunsuz mesajlar attığı ortaya çıkmıştı. Mesajlar atan 2 doktor hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verildi. Doktorlardan birinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Konya'daki bir devlet hastanesinde skandal bir olay yaşanmış, doktorlar kurdukları WhatsApp grubunda kadın hastalara yönelik uygunsuz mesajlar atmıştı. Olaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından doktorlar hakkında gözaltın kararı verildi. 

1'İ YAKALANDI, DİĞERİ ARANIYOR! 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak paylaşmak suçlarından iki doktor hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. İki doktorun da gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Olayla ilgili olarak soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir." 

Doktorlardan 1'inin gözaltına alındığı, diğerini yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. 

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞLARDI

Selçuk Üniversitesi (SÜ), üniversitenin tıp fakültesi hastanesindeki bazı sağlık çalışanlarına ait olduğu iddia edilen WhatsApp yazışmalarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirmişti. Üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda yer alan ve üniversitemiz tıp fakültesi hastanesindeki bazı sağlık çalışanlarına ait olduğu iddia edilen yazışmalarla ilgili soruşturma başlatılmış olup, iddiaya konu personeller görevden uzaklaştırılmıştır." denilmişti.

İLGİLİ HABERLER