Çinli otomotiv devleri Türkiye yolunda! İki ilde fabrika kuracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği otomobil yatırımlarına ilişkin ayrıntılar belli oldu. Geçen yıl imza atılan BYD'nin Manisa'da fabrikasında çalışmaların son hızla sürdüğü bildirildi. Diğer otomotiv devi Chery'nin ise Samsun için hazırlık yaptığı belirtildi.

Erdoğan'ın Otomobil Yatırımları Müjdesinin Detayları Ortaya Çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz dönemde duyurduğu otomobil yatırımlarına ilişkin detaylar netleşmeye başladı. BYD'nin Manisa'daki fabrikasında yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiği açıklandı.

BYD Fabrikası İlerlemeye Devam Ediyor

Geçen yıl BYD ile imzalanan anlaşmanın ardından Manisa'da yapılan çalışmalar hız kesmeden ilerliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, BYD'nin Manisa'daki fabrikasının 1 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçirileceğini ve 150 bin üretim kapasitesine sahip olacağını belirtti. Ayrıca bu fabrikanın 5 bin kişiye doğrudan, 25 bin kişiye dolaylı istihdam sağlayacağını ifade etti.

Chery'nin Samsun'a Hazırlıkları Devam Ediyor

Diğer bir otomotiv devi Chery'nin de Türkiye'deki yatırımlarına hız verdiği bildirildi. Bakan Kacır, Chery ile yapılan görüşmelerin son aşamaya geldiğini ve Samsun'da büyük bir yatırım yapmayı planladıklarını dile getirdi. Hedeflerinin, Samsun'da kurulacak fabrikanın BYD fabrikası kadar büyük olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Yeni Yatırımlar Yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malezya, Endonezya ve Pakistan ziyaretlerinin ardından açıkladığı otomobil yatırımlarıyla ilgili yapılan görüşmeler olumlu bir şekilde ilerliyor. Hem BYD'nin Manisa'daki fabrikası hem de Chery'nin Samsun'daki yatırımı Türkiye için önemli bir dönüm noktası olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER